Exercitii de incalzire la sfirsit de drum

noiembrie 24, 2011 § 3 comentarii

Petras Geniusas si Julian Arp

Au trecut foarte multe zile de cind a inceput festivalul Sonoro, ma simt de parca au trecut citeva luni nu zile. Cind ma uit peste pozele adunate cu sutele in calculator nici nu imi vine sa cred ca am trecut prin atitea orase, concerte, repetitii sau clipe placute.

Nu vreau sa sune ca un text de incheiere de festival, mai ales ca dupa ce ma intorc acasa voi avea de sortat din multele fotografii pe cele mai interesante, asa ca pentru mine festivalul o sa mai dureze cel putin o saptamina de munca, daca nu chiar doua.

Petras Geniusas si Julian Arp

Intotdeauna am considerat munca de selectie dupa terminarea vreunui proiect ca fiind plictisitoare. Din momentul in care fotografiez cam stiu care sunt cadrele bune asa ca selectia nu inseamna decit sa le redescopar din maldarul de poze care in cel mai fericit caz sunt banale. Fotografiatul in ziua de azi are aceste doua componente, mai ales in era digitala: fotografiatul la kilogram si selectia la singe. In functie de cit de exigenti suntem putem finaliza un proiect cu doar citeva zeci de cadre, asta in teorie pentru ca in practica beneficiarul are nevoie de mult mai multe fotografii ca sa isi satisfaca partenerii si cerintele de promovare.

Asadar, azi are loc ultimul concert la Sinagoga din Bistrita unde coincidenta face ca acum doi ani, impreuna cu tabara de fotografie organizata de Scoala lui Francisc Mraz sa fi avut o expozitie de grup, asa ca astept cu placere sa revad locul.

Pe curind…

Reclame

§ 3 Responses to Exercitii de incalzire la sfirsit de drum

 • marilena spune:

  salut!vreau un sfat de la tine,doresc sa-mi schimb aparatul foto si nu stiu ce sa aleg.vreau sa fac poze pe strada,in miscare si de la distanta.si nu stiu nici ce obiectiv sa aleg.pretul trebuie sa fie cam pe la 600 de euro.tu ce aparat folosesti?http://msfashionstreet.blogspot.com/

  • meste spune:

   Marilena, eu folosesc mai multe camere in functie de ce trebuie sa fac, in cazul de fata am mers cu Nikon D3 si cu Fuji X100, ambele sunt peste 600 EUR. Din pacate nu stiu ce sa te sfatuiesc, cel mai bine ar fi sa mergi la un magazin de specilitate (daca esti in Bucuresti la Fotohobby sau F64) si vorbesti acolo sa vezi ce te pot sfatui functie de cit vrei sa cheltuiesti.

   Asa grosso-moddo, pe la 600 EUR as merge pe Nikon P7000 sau Canon G12 dar poate vrei DSRL…

What’s this?

You are currently reading Exercitii de incalzire la sfirsit de drum at Meste în cuvinte.

meta

%d blogeri au apreciat asta: